Opbouw & onderbouw gereedschapkisten Luchtketels Sloten en sleutels Steunpoten Brandstof & watertanks Luchtveerbalgen Schuif-/zeil accessoires Wielkeggen Spatschermen Bumpers Deur vastzetters Op/inbouw sluitingen Spatlappen Ventilatie T.i.r. kabels Stootrubbers Documentenkokers Twistlock onderdelen Dekzeilreparatie Diversen

Luchtveerbalgen

Luchtbalgen worden gebruikt als veringen onder auto, truck, oplegger of aanhangwagen.
Net als autobanden is ook een luchtbalg van rubber gemaakt en dus onderhevig aan slijtage. Een goede behandeling kan de levensduur van een luchtbalg positief beïnvloeden.
Een luchtbalg bestaat uit meerdere lagen. Het zijn rubberlagen met daartussenin koordlagen. Deze koordlagen dienen ter versteviging van de balg. De samenstelling van het rubber kan variëren, deze kan onder andere afhankelijk zijn van het verkoopgebied van de luchtbalg.
Onderhoud:
Zorg ervoor dat niets de luchtbalg kan raken (spatschermen en dergelijke).
Spuit geen verf of wax op de luchtbalg, de chemicaliën hierin kunnen het rubber juist beschadigen. Als u uw truck of oplegger schoonmaakt, zet de luchtvering dan op de hoogste stand en spuit de luchtbalgen met water schoon. Als u het voertuig voor langere tijd wegzet, controleer dan regelmatig of de balgen niet leeglopen. Het is het beste om de balgen op druk te houden.
Vraag onze medewerkers om het juiste advies via telefoonnummer 088 1148900