Nieuws

Weet jij het verschil tussen ECE 70-01-RF of ECE 70-01-RR markeringsborden? thursday 7 april 2022

Weet jij het verschil tussen ECE 70-01-RF of ECE 70-01-RR markeringsborden?

Markeringsborden voor achtermarkering zijn er in verschillende klassen en kwaliteiten. Indien men markeringsborden wil toepassen op nieuwe voertuigen, dan moeten de markeringsborden voldoen aan het ECE 70-01 (klasse III) regelement. Voor de markeringsborden met deze klasse 3 folie kennen wij 2 kwaliteiten: met rood fluorescerende rand of strepen (RF) en met rood reflecterende rand of strepen (RR).Beide kwaliteiten voldoen aan de eisen gesteld in de ECE 70-01, maar verschillen qua kleur en kwaliteit.

Lees verder
Hoe zit dat nu eigenlijk met die luchtslangen? wednesday 30 maart 2022

Hoe zit dat nu eigenlijk met die luchtslangen?

Iedereen weet natuurlijk dat er een rode en gele luchtspiraal aan de achterkant van de cabine van een trekker zit om de lucht te kunnen koppelen met de oplegger. Maar waarvoor dienen nu eigenlijk de twee kleuren en is het verstandig om altijd dezelfde volgorde aan te houden bij het aan- en afkoppelen? Hieronder gaan we hier wat meer duidelijkheid in verschaffen.

Lees verder
Waaruit bestaat de verplichte voertuiguitrusting? wednesday 23 maart 2022

Waaruit bestaat de verplichte voertuiguitrusting?

Bij het vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg heb je rekening te houden met diversen regels. Deze vastgestelde regels zijn vermeld in de ADR, wat een Europese overeenkomst is voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. ADR staat hierbij voor “Accord Européen Relatif au Transport International des Marchandises Dangereus par Route”. Het ADR is hierbij onderdeel van de Nederlandse VLG (reglement voor het Vervoer over Land van Gevaarlijke stoffen). Maar wat betekent dit nu voor de transporteur?

Lees verder
Waarom kiezen voor LED-lampen? wednesday 16 maart 2022

Waarom kiezen voor LED-lampen?

LED-lampen bieden een significant aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld standaard gloeilampen. Als u overweegt om nieuwe lampen met LED technologie te gaan installeren, is het de moeite waard om even de tijd te nemen om de onderstaande punten goed door te nemen. Hieronder hebben we 6 voordelen van LED lampen op een rijtje gezet.

Lees verder
Hoe voorkom ik brandstofdiefstal in deze dure tijden? wednesday 9 maart 2022

Hoe voorkom ik brandstofdiefstal in deze dure tijden?

In deze dure brandstoftijden waarbij de prijs voor diesel de €2,- voor een liter inmiddels voorbij gegaan is, is het investeren in extra middelen om brandstofdiefstal te voorkomen de investering meer dan waard.

Lees verder