Waarom kiezen voor LED-lampen?

Waarom kiezen voor LED-lampen?

LED-lampen bieden een significant aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld standaard gloeilampen.  Als u overweegt om nieuwe lampen met LED technologie te gaan installeren, is het de moeite waard om even de tijd te nemen om de onderstaande punten goed door te nemen.  Hieronder hebben we 6 voordelen van LED lampen op een rijtje gezet.

 

1: Langere levensduur

Het grootste voordeel van LED lampen ten opzichte van traditionele lampen zoals gloeilampen is hun ongelooflijk lange levensduur.  Doorgaans kan een LED-lamp wel tot zo’n 100.000 branduren of nog langer meegaan.  Dat is zeker tot 4 keer langer dan de verwachte levensduur van een niet LED lamp. 

 

2: Energie-efficiënt

LED-lampen zijn zeer efficiënt en verbruiken ten op zichtte van gloeilampen zeer weinig stroom.  LED-lampen presteren daarnaast veel beter dan de meer traditionele technologieën zoals halogeen.  Gemiddeld levert het overstappen op LED-lampen een besparing van 60-75% in de verbruikte energie op.

 

3: Klein maar Fijn

LED-lampen bezitten over het algemeen een uiterst kleine technologie.  Ze kunnen daardoor gemakkelijker worden geïnstalleerd in gebieden met beperkte toegang. Dit heeft duidelijke voordelen bij de installatie van bijvoorbeeld werkverlichting zoals werklampen op trekkers, trailers  enz. Met een zelfde formaat verkrijg je immers veel meer lumen.

 

4: Duurzaam en betrouwbaar

LED-technolgie zelf bevat geen breekbare delen zoals glaselementen of gloeidraden. Het bestaat immers uit een kleine LED Diode op een printplaat. Dit betekent dat LED-lampen beter bestand zijn tegen een stootje dan de traditionele gloeilampen.  Zo kunnen ze vele malen beter tegen een stoot of een val dan de traditionele verlichtingseenheden. 

 

5: Zelf waarschuwend

LED diode’s gaan veelal langzaam kapot door na verloop van tijd zachter te gaan branden in plaats van ineens uit te vallen zoals het geval is bij bijvoorbeeld gloeilampen. Hiermee heb je nog ruim de tijd om de verlichting te vervangen voordat je helemaal in het donker zit. Natuurlijk is dit wederom een groot voordeel ten op zichtte van de “ouderwetse” verlichting.

 

6: Led licht werkt meteen

LED-lampen gaan onmiddellijk aan en uit. Een bijkomend voordeel is dat het aan- en uitschakelen van de LED geen achteruitgang van de verlichtingseenheid veroorzaakt. Het heeft hierbij geen nadelig effect op de prestaties van de LED.