Weet jij het verschil tussen ECE 70-01-RF of ECE 70-01-RR markeringsborden?

Weet jij het verschil tussen ECE 70-01-RF of ECE 70-01-RR markeringsborden?

Markeringsborden voor achtermarkering zijn er in verschillende klassen en kwaliteiten. Indien men markeringsborden wil toepassen op nieuwe voertuigen, dan moeten de markeringsborden voldoen aan het ECE 70-01 (klasse III) regelement. Voor de markeringsborden met deze klasse 3 folie kennen wij 2 kwaliteiten: met rood fluorescerende rand of strepen (RF) en met rood reflecterende rand of strepen (RR).Beide kwaliteiten voldoen aan de eisen gesteld in de ECE 70-01, maar verschillen qua kleur en kwaliteit.

 

De RF borden kenmerken zich door een oranje rand (Trailer) of oranje strepen (Truck); de RR borden hebben daarentegen een rode kleur welke veel kleurvaster is en die niet verbleekt door zonlicht. Tot voor kort zat er een prijsverschil tussen de beide kwaliteiten, en werd vaker gekozen voor de voordeligere RF markeringsborden.

Door de toenemende schaarste van grondstoffen zijn de prijzen van de RF markeringsborden sterk gestegen en is het prijsverschil met de RR borden genivelleerd. Daardoor zijn de RR markeringsborden de betere keus geworden. Bovendien is de schaarste op het moment zo erg dat de productie van de RF borden compleet stil ligt. Vanwege de betere beschikbaarheid en betere prijs hebben wij ervoor gekozen om de RR kwaliteit te leveren.

 

Wist je dat deze markeringsborden in o.a. België, Spanje, Oostenrijk, Italië, Frankrijk gewoon nog verplicht zijn?