GRATIS VERZENDING* VANAF €150,- EXCL. BTW
OP REKENING KOPEN MOGELIJK
14 DAGEN NIET GOED, GELD TERUG
VEILIGE BETAALMETHODES

Alles over spatlappen voor vrachtwagens: Veiligheid, Verplichting en bedrukken


Spatlappen voor vrachtwagens zijn rubberen of kunststof flappen die achter de wielen van voertuigen worden gemonteerd om opspattend vuil, water en steentjes te verminderen. Ze zijn verplicht op alle wielen van een vrachtwagen, inclusief de achterbumper, om de veiligheid op de weg te vergroten en schade aan andere voertuigen en infrastructuur te verminderen. Spatlappen moeten voldoen aan specifieke wettelijke normen voor afmetingen en bevestiging. Bij ons kunnen spatlappen op maat worden gemaakt die niet alleen aan de eisen voldoen, maar ook passen bij de uitstraling van jouw vrachtwagen. Neem contact met ons op voor meer informatie en mogelijkheden.

Alles wat je moet weten over Spatlappen voor Vrachtwagens

Als je regelmatig op de weg bent, heb je ze vast wel eens gezien: die rubberen flappen achter de wielen van vrachtwagens of aan de achterbumper van de vrachtwagen. Maar wat zijn ze eigenlijk en waarom zijn ze verplicht? Hieronder krijg je antwoord op deze vragen. Als je wilt weten of spatlappen bedrukt kunnen worden bij Alles voor je Truck, dan is het antwoord: ja! Vraag een van onze medewerkers om de mogelijkheden. 

Wat is een spatlap?

Een spatlap is een rubberen of kunststof flap die achter de wielen van een voertuig wordt gemonteerd, met als voornaamste doel om opspattend vuil, water en steentjes te verminderen. Ze worden voornamelijk aan de achterkant van voertuigen geplaatst, maar kunnen ook aan de voorkant worden gemonteerd om bescherming te bieden tegen opspattend vuil naar andere weggebruikers. Spatlappen worden vaak van hard of zacht rubber gemaakt, afhankelijk van de wensen van de chauffeur.

Waarom zijn spatlappen verplicht voor vrachtwagens?

Spatlappen zijn verplicht voor vrachtwagens vanwege verschillende redenen. Ten eerste helpen ze bij het verminderen van de hoeveelheid vuil en steentjes die van de weg opspatten en andere weggebruikers kunnen treffen, waardoor de veiligheid op de weg wordt vergroot. Ten tweede verminderen ze ook de kans op schade aan andere voertuigen en infrastructuur door opspattend puin. Daarnaast dragen spatlappen bij aan het verminderen van vervuiling en milieuverontreiniging door te voorkomen dat vuil en water van de weg worden opgepikt en verspreid. Kortom het stuk rubber vervult meerdere belangrijke functies!

Waar zijn spatlappen verplicht op een vrachtwagen?

Spatlappen zijn verplicht op alle wielen van een vrachtwagen. Dit omvat zowel de voor- als achterwielen om maximale bescherming te bieden tegen opspattend vuil en steentjes. Bovendien moet de achterbumper vaak ook zijn voorzien van een bumperspatlap, om dezelfde redenen.

Welke eisen worden er gesteld aan spatlappen?

Er worden verschillende eisen gesteld aan spatlappen voor vrachtwagens. Ze moeten stevig en duurzaam zijn om effectief te kunnen functioneren in verschillende weersomstandigheden en onderweg. Ook moeten ze voldoende groot zijn om een aanzienlijke hoeveelheid opspattend vuil en water op te vangen. Daarnaast moeten ze voldoen aan specifieke wettelijke normen met betrekking tot afmetingen en bevestiging. De meeste spatlappen hebben een afmeting van 2400 x 380 mm.

Spatlappen op maat voor jouw truck

Wil je spatlappen voor jouw truck die niet alleen voldoen aan de gestelde eisen, maar ook passen bij de uitstraling van jouw voertuig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij kunnen spatlappen voor jouw truck op maat bedrukken in diverse soorten en maten. Neem telefonisch contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie en mogelijkheden. Let op, de minimale afnamehoeveelheid is 30 stuks. Laat jouw vrachtwagen er niet alleen goed uitzien, maar zorg er ook voor dat hij voldoet aan alle vereisten op de weg met onze op maat gemaakte spatlappen.