GRATIS VERZENDING* VANAF €150,- EXCL. BTW
AFHALEN MOGELIJK IN ONZE SHOP
14 DAGEN NIET GOED, GELD TERUG
VEILIGE BETAALMETHODES

Waaruit bestaat de verplichte ADR voertuiguitrusting?

Bij het vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg heb je rekening te houden met diversen regels. Deze vastgestelde regels zijn vermeld in de ADR, wat een Europese overeenkomst is voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. ADR staat hierbij voor “Accord Européen Relatif au Transport International des Marchandises Dangereus par Route”. Het ADR is hierbij onderdeel van de Nederlandse VLG (reglement voor het Vervoer over Land van Gevaarlijke stoffen). Maar wat betekent dit nu voor de transporteur?

Weet jij het verschil tussen ECE 70-01-RF en ECE 70-01-RR markeringsborden?

Markeringsborden voor achtermarkering zijn er in verschillende klassen en kwaliteiten. Indien men markeringsborden wil toepassen op nieuwe voertuigen, dan moeten de markeringsborden voldoen aan het ECE 70-01 (klasse III) regelement. Voor de markeringsborden met deze klasse 3 folie kennen wij 2 kwaliteiten: met rood fluorescerende rand of strepen (RF) en met rood reflecterende rand of strepen (RR).Beide kwaliteiten voldoen aan de eisen gesteld in de ECE 70-01, maar verschillen qua kleur en kwaliteit.

Hoe zit dat nu eigenlijk met die luchtslangen?

Iedereen weet natuurlijk dat er een rode en gele luchtspiraal aan de achterkant van de cabine van een trekker zit om de lucht te kunnen koppelen met de oplegger. Maar waarvoor dienen nu eigenlijk de twee kleuren en is het verstandig om altijd dezelfde volgorde aan te houden bij het aan- en afkoppelen? Hieronder gaan we hier wat meer duidelijkheid in verschaffen.

De cruciale rol van hoekbeschermers voor schadevrij transport

Bij het vervoeren van goederen is het essentieel om de lading stevig en veilig op zijn plaats te houden. Spanbanden zijn een veelgebruikt hulpmiddel om dit te bereiken. Ze zorgen voor de benodigde spanning en stabiliteit om ervoor te zorgen dat de lading tijdens het transport niet gaat schuiven of vallen. Maar wat vaak over het hoofd wordt gezien, is het belang van hoekbeschermers bij het gebruik van spanbanden. Hoekbeschermers spelen namelijk een cruciale rol bij het beschermen van zowel de lading als de spanbanden zelf. In deze blog duiken we dieper in op hoekbeschermers en ontdekken we waarom ze onmisbaar zijn voor een veilig transport.

Het verschil tussen een hijsband en een rondstrop, toepassingen en gebruik

Het veilig en efficiënt hijsen van zware lasten is van cruciaal belang in diverse sectoren. Daarbij spelen hijsbanden en rondstroppen een essentiële rol. Hoewel beide hijshulpmiddelen vergelijkbare functies hebben, zijn er belangrijke verschillen tussen een hijsband en een rondstrop. In deze blog duiken we dieper in op deze verschillen en ontdekken we wanneer je het beste een hijsband of een rondstrop kunt gebruiken.

Veilig en stabiel transport: De kracht van anti-slipmatten en rubbergranulaat

Of je nu een vrachtwagenchauffeur bent die goederen vervoert of een doe-het-zelver die zware materialen in zijn bus vervoert, je weet hoe belangrijk het is om de lading veilig en stabiel te houden tijdens het transport. Een van de meest effectieve hulpmiddelen die hiervoor worden gebruikt, zijn anti-slipmatten. In deze blog gaan we dieper in op hoe deze matten werken, wat rubbergranulaat SBR/NBR betekent en hoe de wrijvingswaarde μD een cruciale rol speelt.

Hoe je voertuig professioneel reinigen?

Nu de dagen weer langer worden en de lente er weer aan staat te komen is het belangrijk om weer een goede reiniging van je voertuig uit te voeren / uit te laten voeren. Het goed reinigen kan zeker na een winterperiode ongeplande stilstand voorkomen. Het vuil zoals zand en strooizout uit de winterperiode kunnen de onderdelen van je voertuig aantasten en corrosie veroorzaken. Het tijdig laten reinigen kan dus zeker de levensduur van je voertuig verlengen en de restwaarde verhogen.

Hoe gebruik je nu eigenlijk een spanband met ratel?

Hoe gebruik je nu een spanband met ratel? Om je daar een duidelijk antwoord op te geven hebben wij hier een gedetailleerde uitleg over het gebruik van deze spanbanden, inclusief een procedure voor het veilig gebruiken ervan. Hierbij wordt aandacht besteed aan het hanteren van de ratel, welke soort spanband te kiezen en hoe uiteindelijk je lading veilig te zekeren om schade aan je vracht en voertuig te voorkomen.