GRATIS VERZENDING* VANAF €150,- EXCL. BTW
AFHALEN MOGELIJK IN ONZE SHOP
14 DAGEN NIET GOED, GELD TERUG
VEILIGE BETAALMETHODES
Bereid Je Voor: Slimme Tachograaf Vóór Eind 2024 Geregeld
Het komende jaar staat voor de deur met een drukke periode in het vooruitzicht. Tegen het einde van 2024 moeten talloze tachografen worden geijkt, en een groot aantal internationaal opererende vrachtwagens zal worden uitgerust met de tweede generatie slimme tachografen (DTCO 4.1). Dit alles valt onder de noemer van de Mobility Package. Het is van cruciaal belang om volledig op de hoogte te zijn van alle aspecten die van invloed zijn op je dagelijkse werkzaamheden. Maar wat houdt de Mobility Package precies in? Hoe ziet het komende jaar eruit? Wat betekent de tweede generatie slimme tachograaf en hoe raakt dit jou als transporteur en werkplaats? Hieronder lees je alles wat je moet weten.
Brandblussers: verplicht voor niet-Belgische weggebruikers in België!
Als je op de Belgische wegen rijdt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regelgeving omtrent brandblussers in vrachtwagens. Zelfs als je een niet-Belgisch kenteken hebt, ben je verplicht om een brandblusser aan boord te hebben. Bij Allesvoorjetruck.nl begrijpen we het belang van veiligheid en bieden we een ruim assortiment aan brandblussers die aan de vereisten voldoen.
Meester in ladingbeheer: Ontdek de kracht van Ladingstangen
Een ladingstang is een stang waarmee je de lading vastzet en een deel van de trailer of bus als het ware afsluit, waardoor de lading beschermd wordt en niet kan schuiven of beschadigd raken. Het gebruik van ladingstangen vermindert daardoor ook de kans op ongevallen tijdens het rijden, omdat de lading op zijn plaats blijft bij uitwijkmanoeuvres, remacties of scherpe bochten. Lees in deze blog alles over de ladingstangen die wij verkopen.
TomTom Trucknavigatie: De Expert op de Weg voor Vrachtwagens
Als professionele vrachtwagenchauffeur weet je dat het navigeren op de weg niet altijd even eenvoudig is. Smalle straten, lage bruggen en beperkte toegang zijn slechts enkele van de uitdagingen waarmee je te maken krijgt. Gelukkig is er een betrouwbare metgezel om je te helpen bij het veilig en efficiënt afleggen van je routes: de TomTom Trucknavigatie. In deze blogpost zullen we de kenmerken en voordelen van de TomTom GO Expert 6  en 7 trucknavigatie verkennen, die speciaal ontworpen zijn om aan de unieke behoeften van vrachtwagenchauffeurs te voldoen.
Wielkeggen, uitgebreide informatie over soorten en gebruik
Wielkeggen zijn essentiële hulpmiddelen voor het garanderen van veiligheid en stabiliteit bij het parkeren of onderhouden van voertuigen. Deze kleine maar krachtige hulpmiddelen voorkomen dat voertuigen ongewenst in beweging komen. In deze blog ontdek je waar wielkeggen voor zijn, de verschillende soorten die beschikbaar zijn, de materialen waarvan ze zijn gemaakt en wie ze gebruikt.
Waaruit bestaat de verplichte ADR voertuiguitrusting?
Bij het vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg heb je rekening te houden met diversen regels. Deze vastgestelde regels zijn vermeld in de ADR, wat een Europese overeenkomst is voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. ADR staat hierbij voor “Accord Européen Relatif au Transport International des Marchandises Dangereus par Route”. Het ADR is hierbij onderdeel van de Nederlandse VLG (reglement voor het Vervoer over Land van Gevaarlijke stoffen). Maar wat betekent dit nu voor de transporteur?
Weet jij het verschil tussen ECE 70-01-RF en ECE 70-01-RR markeringsborden?
Markeringsborden voor achtermarkering zijn er in verschillende klassen en kwaliteiten. Indien men markeringsborden wil toepassen op nieuwe voertuigen, dan moeten de markeringsborden voldoen aan het ECE 70-01 (klasse III) regelement. Voor de markeringsborden met deze klasse 3 folie kennen wij 2 kwaliteiten: met rood fluorescerende rand of strepen (RF) en met rood reflecterende rand of strepen (RR).Beide kwaliteiten voldoen aan de eisen gesteld in de ECE 70-01, maar verschillen qua kleur en kwaliteit.
Hoe zit dat nu eigenlijk met die luchtslangen?
Iedereen weet natuurlijk dat er een rode en gele luchtspiraal aan de achterkant van de cabine van een trekker zit om de lucht te kunnen koppelen met de oplegger. Maar waarvoor dienen nu eigenlijk de twee kleuren en is het verstandig om altijd dezelfde volgorde aan te houden bij het aan- en afkoppelen? Hieronder gaan we hier wat meer duidelijkheid in verschaffen.