Stuw- & draagbalken Ladingstangen Cargoplanken Bindrails Spanbanden Anti-slipmatten Hijsbanden & rondstroppen Afdekmaterialen Stuwzakken

Cargoplanken

Met een cargoplank kun je lading zeer gemakkelijk vastzetten. De stopplank met geveerd klemmechanisme klem je tussen de zijplanken of zijborden van een trailer. Met meerdere cargoplanken kun je laadruimte snel en makkelijk in compartimenten verdelen. Veiligheid hoort op elk moment voorop te staan. Niet alleen voor je lading natuurlijk, ook voor jou. Met stevige cargoplanken in de laadruimte ben je veiliger onderweg.

Toepassing cargoplanken

Een cargo- of stopplank gebruik je voornamelijk om je lading op te sluiten. Een plank kan met de klemmen aan de zijkant gemakkelijk aan de huifplanken bevestigd worden. Met cargoplanken kun je lading zekeren. Als lading gaat verschuiven, kan het beschadigen en dit kost jou en de klant veel geld. Deze praktische planken kun je gebruiken voor professionele ladingzekering, maar ook voor in de aanhangwagen, pick up truck of bestelwagen. Elke laadruimte die je in compartimenten wil verdelen is gebaat bij cargoplanken.

 

Caroplanken met klemmechanisme

Wel is het van belang dat de laadruimte waar je de cargoplanken voor wil gebruiken voorzien is van planken om te klemmen. Je zet de cargoplank vast met een klemmechanisme over twee planken of zijborden die tegenover elkaar staan. Bij het plaatsen en verwijderen hoef je weinig kracht te zetten en bovendien zijn de planken licht van gewicht. Dit voorkomt overbelasting tijdens het werk. De kostbare lading komt in perfecte staat aan bij de klant en jij hebt daar met weinig moeite voor gezorgd.

 

Cargoplank verstellen

Cargoplanken zijn eenvoudig en makkelijk te verstellen. Door traploze verstelling zit de plank altijd strak tegen de zijplanken en kun je plank op de millimeter nauwkeurig instellen. Je wil graag dat je snel door kunt en niet te lang bezig met bent alles vastzetten. Deze planken voor je lading maken dat mogelijk. Het kost je weinig kracht om de planken goed stevig vast te zetten tegen de wanden. Vast is vast en dat is wel zo prettig. De lading zal tijdens vervoer stevig op zijn plek blijven. Het wordt aangeraden om de zwarte eindrubbers voor het eerste gebruik vast te lijmen met montagekit. Zo voorkom je dat je de rubbers verliest bij het vastzetten. Rubbers zijn eventueel los verkrijgbaar.

 

Materiaal cargoplank

Cargoplanken zijn van sterk en licht aluminium gemaakt. Het is belangrijk om snel aan de slag te kunnen en comfortabel te werken. Door aluminium te gebruiken is de werkbelasting voor de chauffeur minimaal, terwijl zekering van de lading gegarandeerd is. Onderweg kan het nodig zijn om de compartimenten anders in te delen, te verwijderen of toe te voegen. Dit doe je in een handomdraai, zodat je lekker in je bezorgritme blijft. Jij bent flexibel tijdens het werk, dan mag je dat ook van je laadmaterialen verwachten. Aluminium cargoplanken maak je eenvoudig los en vast, zijn makkelijk op te tillen en zorgen optimaal voor vastliggende lading.

 

Cargostangen en cargoplanken bij Allesvoorjetruck.nl

Cargostangen en cargoplanken zijn voor veel chauffeurs onmisbaar. Vandaar dat Allesvoorjetruck.nl een uitgebreid assortiment heeft. In onze webshop vindt je deze stangen en planken met uiteenlopende afmetingen en sterktes. Daarnaast zijn er verstelbare modellen. Deze zijn ideaal als je een cargostang voor meerdere trucks met verschillende afmetingen wilt gebruiken. Zo hoef jij niet meerdere cargostangen aan te schaffen. Ook vind je bij Allesvoorjetruck.nl losse onderdelen, zoals eindpluggen, rubbervoeten, hendels en klemmen. Wanneer iets niet meer helemaal functioneert, kan je dus simpelweg het onderdeel vervangen en hoef je niet meteen een nieuwe stang aan te schaffen.

 

Koop je cargoplanken online in onze webshop? Dan ben je verzekerd van de volgende voordelen:

 

 • Cargoplanken voor je vrachtwagen snel verzonden 
  Elke werkdag kunnen wij onze voertuig specifieke bestelling plaatsen bij onze leverancier, zodat wij snel kunnen leveren.   
 • Groot assortiment cargoplanken
  Verschillende afmetingen en sterktes cargoplanken, zodat je altijd de juiste stopplank voor jouw truck vindt.
 • Scherpe prijzen
  Alle cargoplanken zijn superscherp geprijsd.
 • Persoonlijke service en deskundig advies
  Weet je niet welke cargoplank het beste past bij jouw truck? Stel dan je vragen aan onze vakkundige teamleden.  
 • Mogelijkheid tot afhaling (Tilburg)
  Woon je in de buurt? Kom dan afhalen nadat je van ons een bericht ontvangen hebt dat je bestelling klaarligt, en loop gelijk eens rond in onze shop.