Truck verlichting Spiralen & toebehoren Markering & reflectie Truck spatschermen Truck schadedelen Trailer & oplegger Sneeuwkettingen Laadklep onderdelen Truck accessoires Accu's & toebehoren Ruitenwisserbladen Tankdoppen & tankbeveiliging Tachograaf Lampenbeugels & bullbars Voertuig camera systemen

Tachograaf

Het naleven van rij- en rusttijden is voor elke truckchauffeur van groot belang. Daarvoor is de tachograaf in het leven geroepen. Een tachograaf wordt gebruikt bij vrachtwagens en of motorwagens. In onze webshop heb je de keuze uit een ruim aanbod tachograaf benodigdheden voor elke truck. Ze bevorderen de veiligheid van jezelf en andere medeweggebruikers op de weg, dus ben je bij ons aan het juiste adres voor de desbetreffende artikelen.

Ruim aanbod tachograafkaarten voor elke truck 

Wil je een tachograaf kopen voor je vrachtwagen? Dan zit je bij ons helemaal goed! Bij ons kun je namelijk terecht voor tachograafschijven, printpapier voor de digitale tachograaf, batterijen ter vervanging en een tachograaf papierhouder. De digitale tachograaf werkt door middel van een chip en slaat hierin jouw rij- en rusttijden elektronisch op. Alles dat je nodig hebt voor zelfzorg tijdens een vrachtwagenrit, tref je daarmee aan in onze uitgebreide webwinkel. Doe er je voordeel mee en laat onze scherpe deals niet aan je voorbij gaan.

 

Digitale tachograaf

Een tachograaf registreert de rij-en werktijden. Een tachograaf is beschikbaar in een analoge vorm die gebruik maakt van een tachograafschijf en de sinds 2006 verplichte digitale tachograaf. De digitale tachograaf maakt gebruik van een bestuurderspas. Echter als chauffeur ben je verplicht om 1 papieren tachograafrolletje in de tachograaf te hebben en minimaal 2 rolletjes op voorraad te hebben in je truck, zodat er ten alle tijden een print gemaakt kan worden op verzoek. Een tachograaf wordt aangesloten op de aandrijving van de truck, meestal wordt deze aangesloten op de versnellingsbak. De inbouw van de tachograaf moet door een erkend installateur gedaan worden. Deze wordt verzegeld en moet iedere twee jaar worden gecontroleerd en geijkt. We zien dat dit vaak met de verplichte APK gedaan wordt.

 

Tachograaf accessoires

De digitale tachograaf heeft geen tachograafschijf maar een interne geheugen en een bestuurderspas. In het geheugen staan de laatste 365 dagen van het voertuig opgeslagen. De gegevens moeten iedere 21 dagen worden gedownload, dit kan met onze mobiele downloaders. Iedere chauffeur moet zijn data van rij- en rusttijden van de afgelopen 28 uur bij zich hebben, zodat je dit kunt laten zien als je wordt gecontroleerd. Vind je het fijn om eerst advies te krijgen voordat je een bestelling plaatst in onze webshop? Neem gerust contact op met de klantenservice voor een passend advies.

 

Waarom je tachograaf benodigdheden bestellen in onze online shop? 

Bestel je een tachograaf benodigdheden in onze webshop? Dit levert jou de nodige voordelen op. Graag vertellen wij je wat een aankoop in onze webwinkel jou oplevert:

 • Veelzijdig assortiment
  Je geniet altijd van een ruim aanbod aan onderdelen voor je vrachtwagen.
 • Professioneel advies
  Er is een telefonische klantenservice aanwezig voor een passend advies.
 • Zeer scherp geprijsd
  Al onze vrachtwagen onderdelen zijn scherp geprijsd en dus profiteer je van de mooiste deals!
 • Snelle bezorging
  Dankzij onze 24-uurs levering heb je je aankoop snel in huis. Ophalen in Tilburg kan ook.
 • 14 dagen zichttermijn
  Niet tevreden over je aankoop? Stuur je tachograaf benodigdheden binnen twee weken retour.