Truck verlichting Spiralen & toebehoren Markering & reflectie Truck spatschermen Truck schadedelen Trailer & oplegger Sneeuwkettingen Laadklep onderdelen Truck accessoires Accu's & toebehoren Ruitenwisserbladen Tankdoppen & tankbeveiliging Tachograaf Lampenbeugels & bullbars Voertuig camera systemen

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn van groot belang om om de banden van je vrachtwagen te doen om betere grip te krijgen op besneeuwde ondergronden. In verschillende landen zijn sneeuwkettingen onder je truck verplicht. Bekijk hier onze sneeuwkettingen van slijtvast staal.

Sneeuwketting aanbrengen

Onze sneeuwkettingen zijn hulpmiddelen die aangebracht worden om de banden van vrachtwagens, om betere grip te verkrijgen op besneeuwde ondergrond. Voor het beste resultaat worden de sneeuwkettingen aangebracht op de wielen die zorgen voor de aandrijving van het voertuig. Bij de 4 of 6 wiel wielaandrijving van sommige voertuigen volstaat volgens de gebruikershandleiding het aanbrengen van sneeuwkettingen om twee van de vier of zes wielen. Tevens is het verstandig om bij het bergop rijden een paar extra sneeuwkettingen te monteren op de sturende as. Bij het gebruik van een aanhanger, oplegger wordt er tevens aanbevolen een paar sneeuwkettingen extra te monteren op de voorlaatste as.

 

Verplichte sneeuwketting vrachtwagen

In landen waar regelmatig veel sneeuw of ijs op de wegen ligt, zoals de Alpenlanden wordt middels verkeersborden aangegeven dat het aanbrengen van sneeuwkettingen bij verder doorrijden verplicht is. Dergelijke borden laten een band met omgelegde sneeuwketting zien op een ronde, blauwe achtergrond. In diversen andere Europese landen is het tevens verplicht sneeuw-kruiskettingen bij u te dragen tijdens de winterse periode. Wat voor welke landen geldt kunt u zien in ons makkelijke overzicht bij de productfoto’s.

 

In Nederland is het gebruik van sneeuwkettingen op de weg overigens verboden; hier schrijft de wet voor dat banden geen uitstekende metalen onderdelen mogen bevatten.

 

Welk voordeel heb je als je je sneeuwkettingen in deze webshop koopt?   

 • Je sneeuwkettingen snel verzonden 
  Op werkdagen verzenden we sneeuwkettingen al op dezelfde dag  
 • Groot assortiment  
  Onze sneeuwkettingen passen op elke vrachtwagen of truck. Heb je vragen? Stel ze dan!  
 • Scherp geprijsd 
  Je koopt je sneeuwkettingen gegarandeerd scherp in. 
 • Vakkundig advies 
  Wil je meer informatie over sneeuw-kruiskettingen? Stel ze per mail of telefoon. 
 • 14 dagen zichttermijn
  Zijn de sneeuwkettingen die je online hebt gekocht niet naar wens of zocht je toch iets anders? Dan stuur je je bestelling gewoon terug.