Stuw- & draagbalken Ladingstangen Cargoplanken Bindrails Spanbanden Anti-slipmatten Hijsbanden & rondstroppen Afdekmaterialen Stuwzakken

Stuw- & draagbalken

De aluminium ladingbalk, vloerbalk, draagbalk maar ook stuwbalk genoemd, bestaat uit een hoogwaardig aluminium balkgedeelte met sterke, stalen eindstukken met eenvoudig kliksysteem welke passend is in de bindrails type 3009. Door hun snelle en eenvoudige montage kunnen ze op 2 manieren ingezet worden. Ze kunnen ingezet worden als een sterke, demonteerbare, dubbele laadvloer, en natuurlijk ook gebruikt worden om zware ladingen te zekeren of te stuwen. Bij ieder product staat naast de stuwkracht in BC, die bepalend is voor het gewicht dat de balk tegen kan houden, ook het gewicht dat de balk kan dragen in PL als hij als 2e vloer ingezet wordt.

Draagbalken

Al onze draagbalken zijn gemaakt van aluminium en kunnen verschillende daN draagkrachten aan. Bij elke draagbalk staat vermeld wat het gewicht is, de lengte en de belastbaarheid, vermeld in PL daN. De draagbalken zijn gemakkelijk aan te passen in de benodigde lengte en goed vast te maken in de 3009 bindrail in je oplegger. Onze draagbalken zorgen voor een snel te monteren tweede vloer.

 

Stuwbalken

De stuwkracht van een stuwbalk is ten alle tijden gegarandeerd voor de BC vermeld op de balk. Om het exacte laadgewicht te bepalen wat u met de stuwbalk kunt blokkeren dient u een berekening te maken waarbij u onder andere rekening dient te houden met de wrijvingscoëfficiënt. In het algemeen: blokkeerkracht (BC) van vastzetmiddel + wrijvingskracht moet groter/gelijk zijn aan gewichtskracht. Verder is het belangrijk dat de stuwbalk op de juiste manier gebruikt wordt waarbij rekening gehouden wordt met de geldende voorschriften en de krachten op de juiste manier in het voertuig worden geleid.

 

Ladingbalk

Onze ladingbalken zijn te gebruiken in combinatie met een combirail, voorzien van ronde gaten en sleufgaten. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en weg te nemen door middel van een ontgrendelpal. Bij ons vind je ook verschillende ladingstangen voor je ladingzekering, zo kun je zelf kiezen of je je lading vastzet met een ladingbalk of dat je stangen gebruikt in je combirail.

 

Draagbalken voor je vrachtwagen kopen

Bij Allesvoorjetruck kun je dus de juiste draagbalken vinden. Naast de kwaliteit van onze producten, zijn er echter nog meerdere redenen om voor Allesvoorjetruck.nl te kiezen. Wij zetten ze even voor je op een rijtje. Als je kiest voor Allesvoorjetruck.nl, kies je voor:

 • Snelle verzending
  We verzenden elke werkdag, dus je hebt je bestelde draagbalken razendsnel in huis. 
 • Ruime keuze
  Ons assortiment is zowel breed als diep. Naar iets specifieks op zoek? Vraag het gerust! 
 • Scherpe prijzen
  Je hebt altijd voor een scherpe prijs je draagbalk in huis.
 • Persoonlijke service en deskundig advies
  Vraag over producten voor jouw vrachtwagen of bedrijfswagen? Stel ze per mail of telefoon. 
 • Mogelijkheid tot afhaling (Tilburg)
  Zo kun je direct weer de weg op! 
 • 14 dagen zichttermijn
  Zijn de niet naar wens of zocht je toch iets anders? Dan stuur je je bestelling gewoon terug.