GRATIS VERZENDING* VANAF €150,- EXCL. BTW
OP REKENING KOPEN MOGELIJK
14 DAGEN NIET GOED, GELD TERUG
VEILIGE BETAALMETHODES

Brandblussers: verplicht voor niet-Belgische weggebruikers in België!


Als je op de Belgische wegen rijdt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regelgeving omtrent brandblussers in vrachtwagens. Zelfs als je een niet-Belgisch kenteken hebt, ben je verplicht om een brandblusser aan boord te hebben. Bij Allesvoorjetruck.nl begrijpen we het belang van veiligheid en bieden we een ruim assortiment aan brandblussers die aan de vereisten voldoen.

Volgens de regelgeving moeten alle motorvoertuigen, inclusief niet-Belgisch gekentekende voertuigen, voorzien zijn van een brandblusser. Voor voertuigen met een maximaal toegestane massa van meer dan 7,5 ton is een brandblusser van 3 kg vereist. Als je een combinatie van een trekker en oplegger of een vrachtwagen en aanhangwagen gebruikt, moet je zelfs twee brandblussers van 3 kg aan boord hebben. In het geval van het transporteren van gevaarlijke goederen (ADR), is het zelfs noodzakelijk om een brandblusser van 3 kg en een brandblusser van 9 kg bij je te hebben.

 

Wettelijke voorschriften

Om aan de wettelijke voorschriften te voldoen, moeten de brandblussers op een steun staan en op een goed zichtbare en gemakkelijk bereikbare plaats worden bevestigd. Ten minste één brandblusser moet hierbij binnen handbereik van de bestuurder zijn geplaatst. Bij Allesvoorjetruck.nl hebben we een breed scala aan brandblussers die geschikt zijn voor vrachtwagens en voldoen aan de wettelijke vereisten.

 

Naast de brandblussers is het ook verplicht om een gevarendriehoek aan boord te hebben. Draagbare waarschuwingslampen zijn echter niet verplicht.

 

Bij Allesvoorjetruck.nl begrijpen we dat veiligheid boven alles gaat. Daarom bieden we brandblussers van hoge kwaliteit aan tegen een betaalbare prijs. Onze brandblussers van 3 kilo, die speciaal ontworpen zijn voor vrachtwagens, zijn verkrijgbaar voor slechts €59,- excl. BTW per stuk. Investeer in de veiligheid van jezelf en anderen op de weg en zorg ervoor dat je altijd een goedwerkende brandblusser aan boord hebt.

Brandblusser 3 kilo

 

Neem vandaag nog een kijkje op onze webshop, www.allesvoorjetruck.nl, en ontdek ons assortiment aan brandblussers en andere veiligheidsproducten voor vrachtwagens. Jouw veiligheid staat bij ons voorop!