GRATIS VERZENDING* VANAF €150,- EXCL. BTW
OP REKENING KOPEN MOGELIJK
14 DAGEN NIET GOED, GELD TERUG
VEILIGE BETAALMETHODES

Meester in ladingbeheer: Ontdek de kracht van Ladingstangen


Een ladingstang is een stang waarmee je de lading vastzet en een deel van de trailer of bus als het ware afsluit, waardoor de lading beschermd wordt en niet kan schuiven of beschadigd raken. Het gebruik van ladingstangen vermindert daardoor ook de kans op ongevallen tijdens het rijden, omdat de lading op zijn plaats blijft bij uitwijkmanoeuvres, remacties of scherpe bochten. Lees in deze blog alles over de ladingstangen die wij verkopen.

Blokkeerkracht ladingstang

De blokkeerkracht van een ladingstang is cruciaal voor het veilig vastzetten van ladingen tijdens transport. Met de meeteenheid decaNewtons (daN), waarbij elke decaNewton overeenkomt met één kilogram, kunnen vrachtwagenchauffeurs en magazijnmedewerkers nauwkeurig bepalen welk gewicht een ladingstang kan weerstaan. Dit biedt duidelijkheid en consistentie in de industrie en geeft professionals het vertrouwen om de juiste ladingstang te kiezen op basis van de specifieke eisen van hun vracht. Een voorbeeld: een ladingstang met een blokkeerkracht van 500daN kan een gewicht tot 500 kilogram tegenhouden en voorkomt verschuiving tijdens transport. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat naast blokkeerkracht ook andere factoren zoals het juiste gebruik van spanbanden, antislipmatten, stuwzakken en afdekmateriaal van essentieel belang zijn voor stabiliteit en veiligheid. Het meten van blokkeerkracht in decaNewtons biedt een eenvoudige en gestandaardiseerde manier om de capaciteit van ladingstangen te beoordelen, waardoor professionals met gemoedsrust kunnen zorgen dat hun lading veilig en stabiel blijft gedurende het transport.

Welke soorten ladingstangen zijn er? I

In ons assortiment bieden wij verschillende soorten ladingstangen aan:

  • Cargokeepers: Deze ladingstangen hebben rubberen voeten aan beide zijden, of een rubberen voet aan 1 zijde en 1 plug aan de andere zijde, waardoor ze kunnen worden vastgeklemd tussen het dak en de bodem of tussen twee zijwanden. Ze zijn ideaal voor laadruimtes zonder andere bevestigingsmogelijkheden, of slechts 1 bindrail aan 1 zijde. Hoewel de blokkeerkracht van cargokeepers iets lager is dan die van andere ladingstangen, bieden ze nog steeds betrouwbare ondersteuning. 
  • Stempel montagesteun: De Urko 431 verstelbare stempelmontagesteun is een betrouwbare en duurzame keuze, met hoge weerstand en anti-slip pads. Met een belasting van 180 kg en 180 graden verstelbaarheid biedt deze steun maximale stabiliteit. Het schroefsysteem met trapezedraad maakt het gemakkelijk om druk uit te oefenen, ideaal voor verankeren en ondersteunen van vracht. De lengte is aanpasbaar (65-115 cm, 101-177 cm, 160-290 cm) voor specifieke behoeften. Ideaal om te gebruiken in lichte voertuigen zoals stationwagen, bestelbus, bestelauto en aanhanger. 
  • Cargostoppers Sam en Kim: Eenvoudig in lengte aan te passen met een ergonomische bedieningshendel, de SAM 46 Profi en SAM 55 Profi bieden moeiteloze installatie en verwijdering in het voertuig. Met een blokkeerkracht van 140daN en altijd perfect ingestelde voorspankracht voor maximale veiligheid. Optionele opsteekframes zorgen voor optimale beveiliging van kleine pakketten. Kies de SAM-Profi variant die perfect past bij jouw behoeften: SAM 55 Profi of SAM 46 Profi, beide flexibel, snel en configureerbaar voor jouw voertuig. 
  • Telescoopstangen: Ideaal als je al bindrails in je vrachtwagen, oplegger of bestelwagen hebt. Telescoopstangen hebben een verende voet en kunnen snel en gemakkelijk in de bijpassende bindrails worden bevestigd. Ze bieden een uitstekende beveiliging met een blokkeerkracht variërend van 350 tot 450 daN. 



Conclusie: 

Het zekeren van je lading is van groot belang in de logistiek, en ladingstangen zijn een betrouwbare en handige oplossing. Met verschillende soorten ladingstangen, zoals cargokeepers, montagesteunen, cargostoppers en telescoopstangen, kun je jouw lading veilig vastzetten en beschermen tijdens het transport. Kies de juiste ladingstangen voor jouw specifieke behoeften en zorg ervoor dat je vracht veilig en intact aankomt op de bestemming.