GRATIS VERZENDING* VANAF €150,- EXCL. BTW
OP REKENING KOPEN MOGELIJK
14 DAGEN NIET GOED, GELD TERUG
VEILIGE BETAALMETHODES

Hoe je voertuig professioneel reinigen?


Nu de dagen weer langer worden en de lente er weer aan staat te komen is het belangrijk om weer een goede reiniging van je voertuig uit te voeren / uit te laten voeren. Het goed reinigen kan zeker na een winterperiode ongeplande stilstand voorkomen. Het vuil zoals zand en strooizout uit de winterperiode kunnen de onderdelen van je voertuig aantasten en corrosie veroorzaken. Het tijdig laten reinigen kan dus zeker de levensduur van je voertuig verlengen en de restwaarde verhogen.

Hoe je voertuig professioneel reinigen?

Wij weten dit als geen ander met onze achtergrond en kennis uit de Truckwash wereld! Hierdoor hebben wij in ons assortiment een range aan reinigingsmiddelen zoals shampoo, ontvetter, zuur reinigingsmiddel, spoelwax en nog veel meer onder ons eigen merk laten ontwikkelen.  Al deze producten onder ons eigen label worden overigens in veel professionele Truckwashes en bedrijven met een eigen wasgelegenheid in Nederland gebruikt.

Om het zelfstandig reinigen goed uit te kunnen voeren bevelen wij de volgende producten aan. Hiermee heb je een uitstekende basis uitrusting om je voertuig goed te kunnen wassen. Dit is overigens dezelfde basis als er nog steeds ingezet wordt bij onze collega wasstraat in Tilburg.

Borstelmateriaal

Het start met het borstelmateriaal, waarbij we onderscheid maken tussen een autowasborstel hoek op een telescoopsteel die uitsluitend gebruikt wordt ter reiniging van de cabine. Voor het chassis gebruiken wij een standaard steel met een autowasborstel. Deze borstel wordt enkel en alleen gebruikt om het chassis en de rest van de onderkant van het voertuig te reinigen. Hiermee wordt dus niet op de lak gewassen. Hiermee voorkom je dat vet en zand op plekken kunnen komen waar jij het niet wil hebben. Natuurlijk is er ook nog een handborstel voor de kleine hoekjes en de velgen uiteraard.

Truckshampoo

Als shampoo adviseren wij de Dema Top te gebruiken. Deze is middels een toevoer in de vorm van een schuiminjecteur aan de hogedruk toe te voegen, en bij gebruik van een schuimlans geeft dit een mooi actief schuimbeeld wat het vuil direct aanvalt. Natuurlijk is het ook mogelijk de shampoo te mengen in een emmer water en middels de borstels te gebruiken op het voertuig. Uiteraard goed naspoelen na gebruik.

Bij vervelende verkleuringen aan het aluminium zoals velgen, fietsenvangers etc adviseren wij te “zuren” middels ons product aluclean strong. Dit geeft geweldige resultaten, maar vergeet eerst niet de gebruiksaanwijzing en de mengverhoudingen goed na te komen! Het makkelijkste is dit product op te brengen middels een zuurbestendige drukspuit zoals de IK9 Pro.

Het ontvetten van bijvoorbeeld luchtslangen of rondom de koppelschotel gaat vele malen makkelijker als er gebruik gemaakt wordt van onze koudontvetter. Deze kan puur op het oppervlak gespoten worden middels een drukspuit. Even in laten werken, eventueel borstelen, en daarna afspuiten met bij voorkeur heet water. Dit product is overigens ook ideaal om je borstels te ontvetten, als je tijdens het wassen ergens vet erop hebt gekregen. Even innevelen, afspuiten en je borstel is weer als nieuw.

 Met bovenstaande heb je al een goede basisuitrusting waarmee jij er voor kunt zorgen dat je voertuig veel langer meegaat. En heb je nog vragen, stel ze gerust, met onze grote kennis op het vakgebied van reinigen van voertuigen hebben wij vast een antwoord op je vraag.

 Hieronder vind je de uitgelichte borstelproducten uit de tekst.

Vikan autowasborstel hoek


Vikan telescoopsteel Ø 34mm


Autowasborstel HM Pro dubbel 25 cm


Steel HM glasvezel 1.40m


Vikan handborstel ergonomisch


Hieronder vind je de uitgelichte reinigingsproducten uit de tekst.

Truckshampoo AVJT Dema Top


Aluminium reiniger AVJT Aluclean Strong


Voertuig ontvettingsmiddel AVJT Koudontvetter


Hieronder vind je de uitgelichte drukspuit uit de tekst.

Drukspuit IK Multi Pro 9