Achteruitrijalarm Dashboard camera's Dashboard tafels Diversen Keukenapparaten Koelboxen Luchthoorns Luchtpistolen Luchtverfrissers Navigatie Omvormers Standairco truck Stoelhoezen Stuurknoppen Vloermatten Wieldoppen & -ringen Windgeleiders Zaklampen Zendapparatuur 27mc Zonnekappen

Standairco truck

Standairco truck/vrachtwagen

De CoolAir dakairco’s van Dometic voor trucks, waarin hoge prestaties en eenvoudige installatie en gebruik gecombineerd worden, bieden de beste oplossing voor temperatuurregeling in de cabine van een truck. Ze hebben een uitstekende koelcapaciteit, zijn energiezuinig en werken stil.

Dakgemonteerde 24 volt standairco's kunnen worden ingezet als uw truck een dakluik heeft dat u kunt vervangen door een standairco. 

De perfecte standairco voor uw voertuig

Een standairco ook wel parking cooler of standkoeling genoemd, houdt uw cabine lekker koel terwijl u onderweg bent. Als u in warme of vochtige klimaten moet rijden, is het hebben van een goed werkende standairco een must. Ze bieden u de mogelijkheid voor extra verkoeling wanneer u op hoge snelheid rijdt en uw ramen niet kunt openen. Goede airconditioners filteren daarnaast bovendien de lucht, zodat vervuilende stoffen van buitenaf worden verwijderd en de lucht gezond blijft. Het installeren of vervangen van een standairco biedt hiervoor talloze voordelen.

Vind de beste airco voor uw vrachtwagen

Niet alle airconditioningsystemen voor vrachtwagens zijn compatibel met elk motortype of elk formaat cabine. Het is daarom belangrijk om een airco te kiezen met de juiste capaciteit, luchtstroom en vermogenseisen die aansluiten bij uw motor en de grootte van uw cabine.

Kies een airco met de juiste capaciteit

Om de juiste capaciteit van uw standairco te kiezen, moet u de grootte van uw cabine weten. Als de maximale capaciteit van de airco gelijk is aan de inhoud van uw cabine, dan adviseren wij u te kiezen voor een iets zwaardere uitvoering. De Coolair RTX1000 is het meest geschikt voor dagritten en meerdaagse trips met overnachtingen. Ook aanbevolen voor chauffeurs die overdag pauzeren in gematigde klimaten. De Coolair RTX2000 is het meest geschikt voor dagritten en meerdaagse trips met overnachtingen, zelfs bij hoge buitentemperaturen, door zijn hoge koelcapaciteit van 2000 watt en een bedrijfstijd tot 6 uur. Ook aanbevolen voor dubbele cabines en tot een dakhellling van 12 graden.

Conform ADR-norm voor transport van gevaarlijke stoffen

De "European Agreement Concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road" (Europese Overeenkomst Betreffende het Internationale Vervoer van Gevaarlijke Goederen over de Weg), afgekort tot ADR, bestaat uit speciale bepalingen met betrekking tot de beveiliging van lading, het merken van gevaarlijke goederen en de uitrusting van voertuigen die deelnemen aan het wegvervoer. De twee CoolAir RTX-standairco's voldoen aan deze ADR-norm. dat betekent dat ze kunnen worden geinstalleerd en bediend zonder verdere aanpassingen en dat er geen speciale vermelding in de voertuigdocumenten voor nodig is.